summerschool AVB Rotterdam

sumrot01
Harmen van de Wal was gevraagd om samen met Christian Muller te doceren aan de summerschool van de Academie van ouwkunst te Rotterdam. De studenten werkten aan een onderzoek waar Krill al enige jaren aan werkt: het ontrafelen van sociale consequenties van ontsluitingen in gebouwen, waarbij gefocused werd op wat wij het ‘lifteffect’ noemen, het verstommende effect dat optreedt wanneer een groep mensen tegelijkertijd in een lift staat. De studenten creeerden een script voor het Wijnhaveneiland in Rotterdam. Doel was om een betere verbinding te maken tussen de woningen en de openbare ruimte op straat. Hiermee vulden de studenten een aantal leegtes op die in de set stedelijke regels, ontwikkeld door Kees Christiaanse, was overgebleven.
sumrot031
Een onderzoek naar het ‘lift’ effect in gebouwen, gedaan in wisselende coalities met Machiel van Dorst, Duzan Doepel, Christian Muller, studenten van ARTEZ Academie van Bouwkunst in Arnhem, en studenten van de summerschool 2009, Academie van Bouwkunst Rotterdam.
sumrot02
De studenten verantwoordelijk voor het summerschool project Wijnhaven waren: Dino Belamaric, Irene Garrido, Nicolette Mastrangelo, Udhaya Rajan Nagarathinam, Isabel García Rincón, Immanuel Sirron-Kakpor, Vera Smirnova
sumrot05